PODPROGRAM 2019 – efekty


PODPROGRAM 2019 – efekty

  1. Stowarzyszenie „PRO PUBLICO BONO’ w Grucie, 86 -330 Mełno z terenu województwa kujawsko – pomorskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Grudziądzu realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 722 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa kujawsko – pomorskiego
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

– 36,49656 ton żywności;

– 2082 paczek żywnościowych;

– 0 posiłków;

  1. W ramach Podprogramu 2019 dla 42 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 6 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
    • edukacji finansowej – 6 spotkań dla 42 uczestników
    • żywieniowo dietetycznych – 0 spotkań dla 0 uczestników
    • Kulinarnych – 0 spotkań dla 0 uczestników
    • Niemarnowania żywności – 0 spotkań dla 0 Uczestników
    • Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 Uczestników