PODPROGRAM 2016 – efekty
- W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Grudziądzu,
- Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
- Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 890 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 222,00 ton żywności;
- 6254 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
- W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 4 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 94 osoby
- Rodzaje warsztatów:
- Ekonomiczne – 4 spotkania dla 94 uczestników
- Żywieniowe – 0 spotkań dla 0 uczestników
- Kulinarne – 0 spotkań dla 0 uczestników
- Niemarnowanie żywności – 0 spotkań dla 0 uczestników